• El bròquil té un efecte preventiu de les malalties més importants.

El bròquil ofereix a la nostra salut molts beneficis, no hauria de faltar en la nostra dieta. Ara precisament està de temporada, en el seu millor moment. La millor manera de consumir-lo és en cru en amanides o cuit al vapor.

Hi ha moltes provades raons per consumir bròquil habitualment, però us explicarem les més importants:

 

  • Desintoxica l’organisme:  ajuda a eliminar les toxines i l’àcid úric, purificant la sang i la pell. Millora el metabolisme dels estrògens, la qual cosa ajuda especialment a les dones amb problemes de menstruació o menopausa.
  • Prevé el càncer: especialment el càncer de mama, d’úter, de pròstata i d’òrgans interns com el fetge, còlon, ronyons i intestins.
  • Protegeix els ossos: el bróqui també manté els ossos sans i forts, ja que conté calci, fòsfor, magnesi i zinc. Convé doncs especialment a nens en edat de creixement i per prevenir l’osteoporosi. En el tronc del bròquil és on es concentra la major part del calci, pel que convé aprofitar-ho.
  • Protegeix al cor: elimina el colesterol dolent de l’organisme, per la qual cosa prevé malalties cardiovasculars i protegeix la salut del cor. També prevé la hipertensió,  perquè conté crom (un mineral).
  • Millora l’aspecte de la pell: en ser antioxidant, ajuda a mantenir la pell molt més jove i llisa. També té vitamines E, B, A, K i àcids grassos Omega-3. La vitamina C produeix col·lagen i manté la pell sana i elàstica. La vitamina E per la seva banda protegeix les membranes cel·lulars de la pell.
  • Prevé l’anèmia i el restrenyiment: gràcies al seu contingut de fibra, el bròquil s’aconselli per combatre el restrenyiment. També prevé l’úlcera gàstrica i alguns tipus de càncer d’estómac, ja que conté sulforafano. Preveu l’anèmia gràcies al seu ferro i proteïnes, substàncies que són fonamentals per a la fabricació de glòbuls vermells.
  • Enforteix les defenses i és ideal per a les embarassades: l’alt contingut en el bròquil vitamina C, betacarotè i altres vitamines i minerals, ens protegeix de les infeccions. D’altra banda, el bròquil conté àcid fòlic, proteïnes, calci, antioxidants, fibra i fòsfor, tot això molt important en la dieta de les embarassades.