Per aprofitar al màxim tots els nutrients,  és molt important saber com cuinar les verdures correctament.

Per rentar les verdures, el més natural és afegir a l’aigua una mica de vinagre de poma o  de llimona. Les sustacias químiques com el bicarbonat o similar, el que fan és eliminar part dels seus nutrients.

En general, la cocció fa desaparèixer la majoria dels nutrients en les verdures que consumim, ja que les vitamines es dissolen en l’aigua. Per això, l’ideal és menjar vegetals crus o cuits al vapor, així els seus nutrients es mantenen gairebé inalterables.

Després de la cocció també pots preparar un puré amb les verdures (si no us agraden poc cuites) i agregar altres ingredients del vostre gust.

Quan cuinis verdures al vapor o bullides en molt poca aigua, el millor és no pelar-les, així es minimitzarà la pèrdua de nutrients. Si per causes de força major calgués tallar per a la cocció, fes-ho en porcions el més grans possibles, així la superfície en contacte amb l’aigua serà menor.

No és convenient reescalfar les verdures ja cuites.

Una altra forma que no perdin els seus nutrients és cuinant al forn.

El líquid que ens ha quedat de la cocció conserva tots els nutrients que ha eliminat la verdura, serà una bona base per fer sopes o brous.

Cuina les verdures el temps necessari i no et passis. Retira de la calor quan estiguin prou tendres.

Una altra recomanació per aprofitar al màxim els beneficis de les verdures és que siguin de temporada: tindran el màxim sabor i vitamines.

I recorda a L’Agrobotiga tenim verdures de Producció Integrada i també de collita pròpia.