La remolatxa és un aliment especialment ric en antioxidants i en vitamina C.

 

Sol ser molt habitual que la remolatxa sigui consumida en amanides, especialment durant els mesos d’estiu, gràcies al seu sabor i al seu cert poder refrescant.

Els antioxidants són interessants dins d’una dieta sana i equilibrada, i la remolatxa els té. Ajuden a reduir les conseqüències que els radicals lliures ocasionen en el nostre organisme.

També és rica en flavonoides, uns antioxidants que destaquen per ser un potent anticancerigen. La seva ingestió regular dins d’una alimentació equilibrada ajuda a prevenir l’aparició de càncer.

La remolatxa vermella també és interessant com a protector davant malalties cardiovasculars, sobretot malalties del cor. Aquest important benefici l’hi devem al seu contingut en folats.

La remolatxa també és rica en ferro i àcid fòlic. El ferro és un mineral fonamental per al nostre organisme, especialment per a dones amb la menstruació o embarassades.

Per això, per a aquelles dones que es trobin en alguna d’aquests dos moments, s’augmenti el seu consum en remolatxa vermella.

És energètica molt aconsellada en casos d’anèmia, malalties de la sang i convalescència a causa del seu alt contingut en ferro. La remolatxa també ens aporta vitamines C i B, potassi i carotens.

Les remolatxes també són  beneficioses en cas d’hipertensió, hiperuricèmia i gota, càlculs renals i  retenció de líquids .

Posseeix propietats depuratives de gran valor, ja que, estimula les funcions hepàtica, intestinal i renal. Agilitza doncs l’expulsió de toxines i deixalles.

La remolatxa es pot menjar en amanides (tant les fulles com l’arrel) o cuita. Però manté millor les propietats quan està crua, si la cous, fes-ho amb la pell i se la treus després.

Es desaconsella comprar-la envasada doncs llavors haurà perdut gran part de les seves propietats nutricionals i porta molts “ingredients” addicionals que no es porten bé amb la nostra salut.