93 421 70 94 - 649 93 06 08

Les propietats tradicionalment més reconegudes dels espàrrecs són les diürètiques i antioxidants. Aquesta planta, tanmateix, conté moltes substàncies útils per al cos: des de la quantitat considerable d’àcid fòlic fins a molta fibra, i l’aminoàcid anomenat asparagina.

Rics en aigua, sense greixos, sense colesterol, els espàrrecs ofereixen moltes vitamines, de l’A a C a algunes del grup B, i una riquesa notable de sals minerals, com el fòsfor, calci i potassi.

Els espàrrecs a la cuina

L’espàrrec és un producte de primavera tardana; quan el compreu fresc, heu de tenir cura que la punta estigui intacta i estigui perfectament tancada; la tija ha de ser sana i el color brillant.

Els espàrrecs solen bullir o cuinar al vapor: després de bullir en aigua amb sal, es poden consumir directament com a guarnició tant de carn como de peix. En amanida són perfectes,  tot i que es proposen moltes receptes d’espàrrecs saltats en una paella amb mantega. També es poden per a la brasa.

Una recepta fàcil i deliciosa amb espàrrecs com a protagonistes: ou fregit acompanyat d’espàrrecs bullits i saltejats amb mantega, assaonats amb sal, pebre i formatge parmesà.