93 421 70 94 - 649 93 06 08

L’estació més calorosa de l’any ens acompanyarà des del proper 21 de juny fins al 20 de setembre.

El consum de verdures i fruites de temporada té grans beneficis per a nosaltres, sense oblidar-nos dels que té per a l’ecosistema. La fruita i verdura local es recull en el seu punt òptim de maduració i és més saborosa que la que va a ser transportada, que es recol·lecta verd i va madurar artificialment en els contenidors.

A l’estiu, necessitem aliments que continguin més aigua, com la síndria, el meló o la pera i més rics en betacarotens per protegir la pell, com el préssec, les nespres, els albercocs, el meló, la pastanaga i el mànec.

Tot i que la temporada de verdures i hortalisses d’estiu no és tan coneguda a nivell popular com les de la fruita, el seu consum és igualment important.

Les verdures  d’estiu classificades pels mesos de la seva temporada són les següents:

  • Juny: les verdures de temporada de juny són els alls, els carbassons, les carabasses, les cebes, les mongetes tendres, els enciams, els cogombres, els pebrots, els raves, la remolatxa, els tomàquets i les pastanagues.

 

  • Juliol: les verdures de temporada de juliol són les esmentades anteriorment al juny excepte els pebrots i els tomàquets.

 

  • Agost: les verdures de temporada d’agost són les mateixes que al juliol a excepció de les mongetes verdes.

 

  • Setembre: les verdures de temporada de setembre són totes les d’agost, excepte els carbassons, més dues noves verdures: els espinacs i els porros.