La pera de Sant Joan o pera Castell està de plena temporada, però és una temporada curta que cal aprofitar. Com el seu nom indica, fa referència a una època molt concreta de l’any, justament ara.

La pera és una fruita amb efecte saciant causa del seu contingut en fibra. Per tant,  és estupenda per a les persones que volen perdre pes i estan fent una dieta per aprimar-se.

És una fruita amb acció antiinflamatòria que pot beneficiar especialment a persones amb malalties agudes o cròniques que produeixen inflamació en l’organisme.

Aquesta fruita és hidratant. Resulta ideal com snack saludable per menjar entre hores al llarg del dia. També són un remei natural per als casos de diarrea.

Les peres ens ajuden a mantenir un trànsit intestinal regular i combatre el restrenyiment. Tenen un efecte molt positiu sobre la flora intestinal.

Quan es pateixen de males digestions, la pera pot ser una ajuda per a aparells digestius delicats. Si es preparen al forn encara millor.

Contribueix a combatre la retenció de líquids causa de la seva acció diürètica.

És un dels aliments que es recomanen per a les persones amb gota. És a  causa del poder de la pera per a dissoldre i eliminar del cos l’àcid úric.

La pera és una fruita excel·lent per a persones amb diabetis tipus II. També per a les que tenen tensió arterial alta o hipertensió.

Un aliment molt sa que pot reduir les probabilitats que patim malalties cardiovasculars. La fibra soluble de les peres contribueix a absorbir el colesterol perquè pugui ser eliminat.