93 421 70 94 - 649 93 06 08

La carxofa té una gran quantitat de propietats entre elles, la lluita contra l’envelliment cel·lular.

 

La carxofa també estimular el fetge millorant la retenció de líquids de l’organisme. Conté Vitamina B, Niacina, Riboflavina, Tiamina, Vitamina B6, Flavonoides.

Té propietats desintoxicants. Conté gran quantitat d’àcids cafeic, linoleic, cinarina, o àcid dicafeolquínico, que és l’encarregat d’estimular la secreció de bilis pel fetge. L’estimulació de la bilis és causada per la cinarina entre altres, que es troba en major quantitat en la tija, i les fulles de la carxofa.

Les seves propietats ajuden a disminuir la pressió arterial, de manera que prevenen de l’arteriosclerosi, artritis, gota i colesterol.

Prevé el càncer de fetge: la gran quantitat de polifenols i els flavonoides que conté la carxofa, ajuden a lluitar contra el càncer de fetge, i altres tipus de càncer.

Facilita l’excreció urinària. Per la seva aportació de potassi i inulina, per això es considera un diürètic suau.

Consumir el suc de les fulles de la carxofa, redueix el sucre en la sang per la qual cosa és un gran aliment per als diabètics.

Combat l’àcid úric: Per les seves grans propietats diürètiques,  elimina toxines de l’organisme, especialment l’àcid úric.

Ajuda a saciar la gana: Les persones que segueixen una dieta baixa en calories, se’ls aconsella consumir suc de carxofa per reduir la sensació de fam a l’organisme.

Regula el trànsit intestinal: Conté gran quantitat de fibra, per això facilita el trànsit intestinal, i ajuda a lluitar contra el càncer de còlon.

Beneficiosa per a les dones embarassades: La carxofa és rica en àcid fòlic, també coneguda com vitamina B9. Les dones embarassades durant els primers mesos d’embaràs tenen gran necessitat de àcid fòlic, ja que redueix el risc de defectes en el tub neural en el fetus.