93 421 70 94 - 649 93 06 08

INGREDIENTS.

Arròs Carnaroli 320 g
Carbassa 600 g
1 Ceba
Caldo vegetal 1,5 l
Parmigiano reggiano 80 g
Vi blanc 60 g
Mantega  50 g
Pebre negre.
Salt
Oli d’oliva verge extra 20 g

 

PREPARACIÓ:

Per cuinar el risotto de carbassa, començar preparant un brou vegetal lleuger.  Tallar les verdures, posar-les en una cassola gran, tapar-les amb aigua i sal.  Bullir i cuinar durant 1 hora aproximadament. Colar el brou i mantener calent.

Després, passar a la carbassa: netejar-la, tallar-la en rodanxes  i fer-hi petits cubs. Tallar la ceba  i posar-la en una paella gran on heu escalfat l’oli . Deixeu que la ceba fregui sobre una flama suau durant uns 10 minuts, fins que estigui tan tendre que es fongui. En aquest punt, afegiu la carbassa  i marronar per uns minuts, remenant per evitar que s’adhereixi.

Comenceu a continuació, afegir un cullerot de brou, i afegir d’altre, a poc a poc, fins a cuinar la carabassa (uns 20 minuts): ha d’estar ben tendra i cremosa. Per separat, escalfar una paella gran. A continuació, torrar l’arròs a foc alt fins que es converteixi en opalescente, anar remenant per evitar que s’engengui. Trigarà entre 2 i 3 minuts. A continuació, combineu-lo amb el vi blanc  i remeneu-lo immediatament.  Tan bon punt el vi s’evapori completament, abocar l’arròs a la paella amb la carabassa . Barrejar bé per barrejar els sabors i evitar que l’arròs s’adhereixi.

Tan aviat com el risotto comenci a assecar-se, afegiu un cullerot brou calent, i seguiu afegint-ne poc a poc quan l’anterior s’hagi absorbit, fins que s’aconsegueixi el grau de cocció correcte. Es trigarà entre 15 i 20 minuts segons l’arròs utilitzat. Cap al final de la cocció, afegiu-hi pebre i sal.  Finalment, quan s’apaga el foc, afegir la mantega, i el formatge parmesà ratllat.  Barregeu  acuradament, i afegiu-hi més  brou si preferiu un risotto més cremós.  Deixeu-ho reposar un minut abans de servir i servir .